INCENDIILE rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite de OMNIASIG pe liniile Property și Asigurări de locuință. Linia de asigurare RCA marchează cea mai mare despăgubire plătită în primul semestru al anului 2023

București, 19 octombrie 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group susține o comunicare publică transparentă și oferă periodic informații despre activitatea companiei, precum topul celor mai mari despăgubiri plătite pe principalele linii de produse din portofoliu.

În clasamentul aferent liniei de asigurari RCA, cea mai mare despăgubire a fost de peste 5 milioane lei, plătită în urma unui accident care a avut loc în Italia, în care un autocamion cu remorcă a lovit șoferul unui autoturism oprit pe banda de urgență pentru a schimba anvelopa, provocând decesul acestuia. Cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 2,9 milioane lei, a fost plătită ca urmare a vătămării corporale rezultate în urma unui accident petrecut în Germania, în care șoferul unui ansamblu cap tractor–remorcă a fost lovit din spate, la schimbarea benzii de circulație, de un autoturism care circula cu viteză, rezultând astfel vătămarea corporală a șoferului și a pasagerului. În urma impactului, bucăți din autovehiculele avariate au fost proiectate într-un alt autoturism care circula regulamentar.

Pe cea de-a treia poziție în top este o despăgubire de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a vatamarii corporale rezultată în urma unui accident care a avut loc tot în Germania, în care șoferul unui ansamblu cap tractor–remorcă inmatriculat in România, la momentul efectuarii virajului la dreapta într-o intersecție, nu a acordat prioritate unui biciclist care se deplasa în paralel în același sens, pe banda dedicată bicicliștilor.

Infografic Daune S1 2023_separat-06

Pe linia asigurărilor PROPERTY, cea mai mare despăgubire, de peste 1,8 milioane lei, a fost plătită ca urmare a unui incendiu care a avut loc la o unitate spitaliceasca. Pe locul al doilea în acest top se află o despăgubire de peste 1,5 milioane lei, achitată în urma unei alunecări de teren provocată de ploile abundente, alunecare ce a produs avariii la un club de agrement. Pe locul al treilea este o daună de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a unui incendiu la un utilaj agricol.

Infografic Daune S1 2023_separat-03

Pe segmentul ASIGURĂRILOR DE LOCUINȚE, primele trei despăgubiri ca valoare, au acoperit daune provocate integral de incendii, în diferite județe ale țării. Cea mai mare despăgubire pe acest segment a fost în valoare de peste 400.000 lei, pe locul doi în acest top este o daună în valoare de peste 340.000 lei, iar poziția a treia este ocupată de o despăgubire de aproximativ 170.000 lei.

Infografic Daune S1 2023_separat-02

Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din primul semestru al anului curent a fost de aproape 580.000 lei, fiind plătită în urma unui accident care a avut loc în Ungaria, în care șoferul autoturismului nu a putut evita impactul cu o autoutilitară care a intrat în fața sa, în timpul deplasării. Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 450.000 lei, achitată în cazul unui accident în care, din cauza carosabilului umed și alunecos, șoferul unei autospeciale a pierdut controlul și s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului. A treia despăgubire ca valoare, de peste 350.000 lei, a fost achitată în urma unui accident provocat de faptul că șoferul autoutilitarei nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, iar vehiculul a fost lovit de tren.

Infografic Daune S1 2023_separat-05

Pe segmentul ASIGURĂRILOR DE CĂLĂTORIE, cea mai mare despăgubire a fost de peste 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare și tratament în cazul unei persoane ce a suferit o fractură de șold în SUA. A doua despăgubire din acest top depășeștee 75.000 lei și a fost plătită pentru costurile medicale și de spitalizare pentru un pacient diagnosticat cu meningo-encefalită, in timpul calatoriei în Canada. Pe a treia poziție se află o despăgubire de peste 65.000 lei, plătită pentru costurile de spitalizare generate de un acident la ski, soldat cu ruptura de ligament încrucișat anterior la genunchi a asiguratului, in timpul sejurului în Austria.

Infografic Daune S1 2023_separat-04

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea ce întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Cei peste 29.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 28 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

Contact:
OMNIASIG Vienna Insurance Group
Mădălina Constantin, Director PR, Marketing & CSR
PR @ omniasig.ro
Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti
Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420 / www.omniasig.ro 

Toate comunicatele Comunicatul următor