OMNIASIG a plătit aprox. 70.000 dosare de daună în prima jumătate a anului pe linia Asigurărilor de Sănătate

București, 5 decembrie 2022

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit în prima jumătate a acestui an aproximativ 70.000 dosare de daună deschise în baza polițelor de asigurare de sănătate. Imagistica, medicina de laborator, cardiologia, dermatologia și ginecologia sunt primele cinci specialități medicale cel mai frecvent accesate de asigurații noștri. Media de vârstă a asiguraților care au folosit asigurarea de sănătate în această perioadă a fost de 37 de ani, atât în ceea ce privește bărbații, cât și femeile. 

Orașele cu cel mai mare număr de persoane care au beneficiat de avantajele asigurării de sănătate OMNI+ sunt București, Constanța, Iași, Timișoara și Cluj.

Asigurații OMNIASIG au ales cu precădere serviciile celor peste 1.100 de clinici partenere din toată țara, procentul de accesare a asigurării de sănătate OMNI+ în aceste clinici fiind de 77% în sistem de decontare directă, proces care înseamnă că asiguratul nu plătește respectivele servicii medicale efectuate. Asigurații au ales, în procent de 23% sistemul de rambursare a serviciilor medicale, accesând astfel oricare clinică dorită din România, ulterior OMNIASIG decontând respectiva valoare în contul asiguratului, conform planului de acoperiri existent în poliță. Durata medie de rambursare este de 6 zile lucrătoare, de la avizarea inițială. 

Infografic sanatate.png

OMNIASIG urmărește întotdeauna ca serviciile acordate clienților să fie cât mai rapide și de calitate, astfel că rezultatul Net Promoter Score (NPS), acordat conform evaluării asiguraților noștri, pe durata derulării dosarului de daună, a fost de 95%.

Conform unui raport UNSAR, realizat în luna mai 2022, 39% dintre români sunt interesați de asigurările de sănătate, proporția celor dispuși să plătească pentru a beneficia de servicii de calitate crescând în medie cu peste trei puncte procentuale. O creștere importantă, care a determinat industria să se adapteze rapid, să se digitalizeze, iar investițiile au adus polițele la un click distanță. De asemenea, conform unei noi recente analize UNSAR, românii au utilizat anul trecut asigurările voluntare de sănătate de peste 620.000 de ori, dublu în comparație cu 2020. 

Asigurarea de sănătate OMNI+ este aliatul oricărui angajator, reprezentând o măsură de siguranță pentru asigurarea sănătății angajaților unui business, retenția acestora, precum și a continuității afacerii, întrucât pachetul de beneficii este un factor important de cuantificare a atractivității unui angajator. Prin intermediul poliței OMNI+, asigurații au acces la o gamă largă de servicii medicale, în orice clinică sau spital privat din România, de la cele mai simple consultații (în regim normal sau telemedicină), controale, analize de laborator și investigații (inclusiv cele complexe de tip CT, RMN), până la urgențe medicale, spitalizare, tratamente și intervenții chirurgicale, sau acoperiri pentru cazurile medicale complexe. 

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari și mai stabili asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul tuturor acestor ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea. 

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este principalul grup de asigurări atât în Austria, cât și în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Grupul VIG beneficiază de rating A+ cu perspective stabile din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor's. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

Contact:

OMNIASIG Vienna Insurance Group 
Mădălina Constantin, Director PR & Marketing 
Email: PR@omniasig.ro 
Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, București 
Tel. 021.405.74.200372.187.420

www.omniasig.ro

Toate comunicatele Comunicatul următor