Noua companie OMNIASIG rezultată în urma fuziunii devine funcţională

Vienna Insurance Group este Numărul 1 pe piața asigurărilor din România

Fuziunea dintre BCR Asigurări Vienna Insurance Group, în calitate de societate absorbantă şi OMNIASIG Vienna Insurance Group, în calitate de societate absorbită, s-a încheiat cu succes. Începând cu data de 1 mai 2012, noua companie devine funcţională, iar vechiul OMNIASIG Vienna Insurance Group își încetează activitatea. În acest moment au fost încheiate procedurile organizatorice şi operaţ ionale aferente procesului de fuziune şi activitatea se desfăşoară în cadrul unei singure companii, urmând ca în perioada post-fuziune să fie soluționate o serie de ultime etape necesare, precum transferul de portofoliu și înregistrarea la Registrul Comerţului.

OMNIASIG a fuzionat cu BCR Asigurări, conform deciziei Vienna Insurance Group, acţionarul majoritar al ambelor companii. Obiectivul acestei fuziuni a fost crearea companiei de asigurări lider pe piaţa din România, precum şi eficientizarea operaţiunilor Vienna Insurance Group pe plan local. Prin realizarea acestei fuziuni, compania rezultat ă, al c ărei nume este OMNIASIG, devine un asigurător mult mai puternic, mai stabil, cu o re ţea mai extinsă ş i foarte bine implementată la nivel naţional, care oferă servicii de asigurare la cele mai înalte standarde de calitate. Prin toate aceste elemente, compania rezultată în urma fuziunii vizează obiectivul de a ocupa prima poziţie în clasamentul companiilor de asigurări generale din România.

În scurt timp, vă vom pune la dispoziţie informa ţii detaliate referitor la structura şi conducerea noii companii OMNIASIG, precum şi obiectivele şi planurile pentru anul în curs.

Vienna Insurance Group (VIG) este cea mai bine clasată companie conform indicelui bursier ATX al bursei din Viena. Vienna Insurance Group, cu sediul în Viena, este unul din principalele grupuri de asigurări din Europa Centrală şi d e Est. În afara pieţei de origine Austria, Vienna Insurance Group este activă, prin subsidiare şi grupuri de asigurări, şi în Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croaţia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Turcia, Ucraina, Ungaria şi Belorusia. Pe lângă acestea, există filiale ale Wiener Städtische Versicherung în Italia şi Slovenia, iar Donau Versicherung are o filială în Italia.

Pe piaţa din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este prezentă prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung şi Sparkassen Versicherung.
 

Contact:

OMNIASIG Vienna Insurance Group

Mădălina Constantin, Director PR și Marketing

madalina.constantin@omniasig.ro / www.omniasig.ro / Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420

Toate comunicatele Comunicatul următor