OMNIASIG asigură utilizatorii de trotinete și biciclete electrice

Trendul ascendent al utilizării trotinetelor și bicicletelor electrice generează o creștere exponențială a riscurilor la care se expun utilizatorii de astfel de vehicule electrice ușoare. În consecință, OMNIASIG Vienna Insurance Group vine acum în întâmpinarea utilizatorilor de trotinete și biciclete electrice cu acoperirea daunelor produse terților prin utilizarea trotinetelor și bicicletelor electrice, prin includerea acestei acoperiri în cadrul produsului de RĂSPUNDERE CIVILĂ A PERSOANELOR FIZICE.

În acest fel, produsul de Răspundere Civilă a Persoanelor Fizice este adaptat nevoilor utilizatorilor de trotinete sau biciclete electrice. Optimizarea acestui produs a fost realizată fără majorarea tarifului, clientul beneficiind astfel de o acoperire mai extinsă a riscurilor, fără costuri extra. Valoarea daunelor care decurg din utilizarea trotinetelor și / sau bicicletelor electrice și care sunt acoperite de către OMNIASIG este în limita maximă de 1.000 euro.

În cazul trotinetelor și bicicletelor electrice, riscurile acoperite în perioada de asigurare sunt cele care decurg din evenimente precum daune materiale, vătămări corporale și deces. Astfel, sunt acoperite daunele cauzate în timpul deplasărilor pe drumurile și doar pe pistele special amenajate, produse de persoanele cu vârsta de peste 14 ani și care utilizează trotinete sau biciclete electrice a căror viteză maximă nu depășește viteza de 25 km/h.

Conform condițiilor de asigurare, asiguratul beneficiază de protecție pentru o gamă extinsă de riscuri, cum ar fi:

  • Daune materiale și vătămări corporale / deces cauzate terţilor, de fapte comise din culpă de către asigurat, precum şi de evenimente petrecute atât la domiciliul / reşedinţa asiguratului, cât şi în afara acesteia, pentru care acesta răspunde civil;
  • Daune rezultate din utilizarea bicicletelor şi / sau trotinetelor electrice într-o limită de 1.000 euro, pentru întreaga perioadă de asigurare;
  • Cheltuielile efectuate de către asigurat în procesul civil, în situaţia în care acesta a fost obligat la repararea prejudiciului cauzat;
  • Cheltuielile efectuate de către terţul păgubit în procesul civil, în situaţia în care asiguratul a fost obligat la plata unor despăgubiri prin hotărâre judecătorească definitivă.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având peste 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria și în piețele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

OMNIASIG Vienna Insurance Group

Mădălina Constantin, Director PR și Marketing

PR@omniasig.ro / www.omniasig.ro / Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420

Toate comunicatele Comunicatul următor