OMNIASIG își adaptează procesul de avizare a daunelor în urma furtunii din zona de vest a țării

În urma fenomenelor meteorologice extreme care au avut loc în perioada 16-17 septembrie 2017 în zona de vest a țării, OMNIASIG Vienna Insurance Group vine în sprijinul asiguraților săi, adaptându-și rapid procedura de constatare a daunelor pentru polițele de ASIGURARE A LOCUINȚELOR și pentru polițele de ASIGURARE AUTO FACULTATIVĂ CASCO. Astfel, până la data de 30 septembrie 2017 inclusiv, asigurații OMNIASIG (persoane fizice) care au înregistrat o daună cu o valoare de până la 1.000 euro, pot face autoconstatarea acesteia. Polița respectivă trebuie să aibă inclus riscul “fenomene atmosferice”.

Avizarea daunei se va face prin următoarele modalități:

Documente necesare pentru avizarea daunelor:

 • Pentru Asigurarile de locuințe:
  • Copia cărții de identitate
  • Copia ultimei facturi de furnizare energie electrica sau copie act proprietate locuinta
  • Fotografii ale imobilului avariat – minim 10 fotografii cu locatia avariata inclusiv cu identificarea imobilului (numarul)
  • Identificarea bunurilor avariate,  caracteristicile acestora si suprafata avariata – declaratie / schita
 • Pentru Casco:
  • Copia cărții de identitate
  • Copia talonului
  • Fotografii ale autovehiculului avariat – minim 10 fotografii cu reperele avariate si obligatoriu seria șasiu
  • Identificarea reperelor avariate – declaratie.

Compania a adaptat în beneficiul asiguraților săi procedurile de avizare și soluționare a dosarelor de daună, cu scopul de a facilita accesul acestora la plata despăgubirilor în urma fenomenelor meteo extreme ce au afectat județele din vestul țării în perioada 16-17 septembrie 2017. În acest fel, timpul de analiză și de despăgubire efectivă a daunei este redus semnificativ, pentru ca asigurații să își poată remedia în cel mai scurt timp paguba suferită.

***

OMNIASIG Vienna Insurance Group, membră a grupului Vienna Insurance Group (VIG), este una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate și lichiditate la nivele superioare și sigure. OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria, precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria și în piețele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Contact:

OMNIASIG Vienna Insurance Group

Mădălina Constantin, Director PR și Marketing

madalina.constantin@omniasig.ro / www.omniasig.ro / Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420

Toate comunicatele Comunicatul următor