OMNIASIG a lansat facilitatea de plată rapidă a daunelor pentru asigurarea facultativă a locuințelor

OMNIASIG Vienna Insurance Group a lansat facilitatea de plată rapidă a daunelor pentru polițele de asigurare facultativă a locuințelor. Astfel, OMNIASIG VIG garantează plata despăgubirii în maxim 3 zile lucrătoare, fără constatare și fără a fi necesare alte documente, doar pe baza informațiilor transmise telefonic, pentru dosarele de daună deschise ca urmare a unor evenimente produse pe riscurile: apă de conductă și refulare, inundare (efectul apei) și răspunderea civilă față de terți a asiguratului.

Această facilitate reprezintă una dintre cele mai rapide soluții de plată a despăgubirii din piață și este valabilă pentru daunele în valoare de până la 1.500 de lei.

”Am lansat această nouă facilitate pentru că ne dorim ca asigurații noștri să aibă parte de o experiență cât mai plăcută și mai rapidă atunci când se confruntă cu o daună. Vrem ca toți clienții noștri care dețin o asigurare facultativă a locuinței să își poată repara avariile mici, dar neplăcute, într-un timp foarte scurt și într-un mod cât mai simplu”, a declarat Mădălin Roșu, Membru al Directoratului OMNIASIG VIG.

Facilitatea de plată rapidă a daunelor în maxim 3 zile lucrătoare se adresează persoanelor fizice și este valabilă pentru toate polițele de asigurare facultativă a locuinței de la OMNIASIG, cu excepția polițelor de asigurare a locuințelor cesionate integral la bănci.

Pentru a utiliza această facilitate, asigurații trebuie să apeleze numărul de call-center 021.9669, iar plata despăgubirii se va face în maxim 3 zile lucrătoare de la avizarea daunei, doar pe baza informațiilor transmise telefonic, fără constatare1 și fără a fi solicitate alte documente.

OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a clasat în 2014 pe locul al doilea în topul companiilor de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate și lichiditate la nivele superioare și sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă este de este de 240.898.869 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 138.450.708 lei), gradul de solvabilitate este de 174% şi coeficientul de lichiditate de 1,72.

OMNIASIG Vienna Insurance Group deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către piețele internaționale specializate, contribuind la întărirea stabilității financiare a companiei. Dintre companiile situate în topul mondial al reasigurătorilor care participă la contractele de reasigurare ale OMNIASIG VIG enumerăm: Gen Re (rating AA+ Standard&Poor's), Hannover Re (rating AA- Standard&Poor's), Partner Re (rating A+ Standard&Poor's), Sindicate Lloyd's (rating A+ Standard&Poor's), VIG Re(rating A+ Standard&Poor's), SCOR (rating A Standard&Poor's), Everest Re (rating A+ Standard&Poor’s), Mapfre Re (rating A Standard&Poor's), Endurance (rating A Standard&Poor's).

OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.