RCA ocupă primul loc într-un top al celor mai mari daune plătite de OMNIASIG în primul semestru

OMNIASIG Vienna Insurance Group, una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România a întocmit un top al celor mai mari daune plătite în primul semestru al anului 2014, pentru polițe CASCO, RCA și Property. Despăgubirile plătite pentru polițele RCA au avut cea mai mare valoare individuală, fiind urmate de despăgubirile aferente polițelor de tip PROPERTY și cele CASCO.

Pe linia RCA, cea mai mare despăgubire achitată de OMNIASIG în perioada ianuarie – iunie 2014 a fost în valoare de 2.356.876 lei pentru vătămarea corporală a doi conducători auto, ca urmare a intrării pe contrasens a autovehiculului vinovat. Urmează o despăgubire de 2.042.364 lei, plătită pentru decesul unui conducător auto și pentru vătămarea corporală a soției acestuia. Topul este continuat de o despăgubire în valoare de 1.813.500 de lei, acordată în cazul unui accident rutier generat de viteza excesivă și soldat cu vătămarea corporală a unui conducător auto și a pasagerului din dreapta. Cele mai mari despăgubiri plătite în baza polițelor RCA sunt pentru vătămări corporale și decese.

Top 5 Despăgubiri plătite RCA

1 2.356.876
2 2.042.364
3 1.813.500
4 963.674
5 886.800

Pe linia CASCO, în top figurează o daună totală, cauzată de un derapaj urmat de un impact puternic, despăgubită cu peste 308.000 lei, dar și un furt despăgubit de către asigurator cu 294.120 lei. Un accident soldat cu o dauna totală, petrecut în Germania, a fost despăgubit cu suma de 260.937 lei.

Top 5 Despăgubiri plătite CASCO

1 308.557
2 294.120
3 260.937
4 260.059
5 230.005

Este important de menționat că, în urma tragicului accident rutier produs în Muntenegru pe 23 iunie 2013, suma totală a despăgubirilor plătite pentru acest eveniment se ridică deja la aproape 4,4 milioane euro. Autocarul implicat în accident era asigurat de către OMNIASIG VIG, printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă CASCO.

Pe linia de asigurări de tip Property, cea mai mare despăgubire plătită în primul semestru al anului a fost de aproape 811.300 de lei, achitată ca urmare a unui incident petrecut în zona de sud-est a țării, unde un utilaj industrial s-a răsturnat după ce malul pe care era instalat a cedat. Pe locurile următoare se clasează o daună survenită în urma unui incendiu, despăgubit cu 611.591 de lei, și o despăgubire în valoare de 498.888 lei plătită în urma unui incendiu provocat de coliziunea dintre o automacara și o motocicletă.

Top 5 Despăgubiri plătite PROPERTY

1 811.282
2 611.591
3 498.888
4 467.467
5 448.957

Topul daunelor în cazul asigurărilor de locuințe este condus de o avarie produsă în urma unui incendiu, despăgubită cu 180.784 de lei. Urmează o avarie provocată de prăbușirea acoperișului din cauza stratului de zapadă, pentru care beneficiarul poliței a încasat 172.855 lei, precum și despăgubirea unui furt prin efracție, cu o sumă în valoare de 167.490 de lei.

Top 5 Despăgubiri plătite - Asigurări de locuințe

1 180.784
2 172.855
3 167.490
4 75.446
5 58.689

Toate aceste daune, de valori foarte mari, achitate de OMNIASIG Vienna Insurance Group în intervalul ianuarie – iunie 2014, subliniază încă o dată puterea financiară și seriozitatea companiei.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate și lichiditate la nivele superioare și sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 234.595.888 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 152.114.838 lei), gradul de solvabilitate este de 154,22% şi coeficientul de lichiditate de 1,41.

OMNIASIG Vienna Insurance Group deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către piețele internaționale specializate, contribuind la întărirea stabilității financiare a companiei. Dintre companiile situate în topul mondial al reasigurătorilor care participă la contractele de reasigurare ale OMNIASIG VIG enumerăm: Gen Re (rating AA+ Standard&Poor's), Hannover Re (rating AA- Standard&Poor's), Partner Re (rating A+ Standard&Poor's), Sindicate Lloyd's (rating A+ Standard&Poor's), VIG Re (rating A+ Standard&Poor's), SCOR (rating A Standard&Poor's), Everest Re (rating A+ Standard&Poor’s), Mapfre Re (rating A Standard&Poor's), Endurance (rating A Standard&Poor's).

OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.