Sucursala Iaşi a OMNIASIG Vienna Insurance Group s-a mutat în sediu nou

Sucursala Iaşi a OMNIASIG Vienna Insurance Group (VIG) s-a mutat într-un sediu nou, modern, uşor accesibil, situat central în Complexul Palas, UBC 2, strada Palas 5B, parter.

În judeţul Iaşi, OMNIASIG VIG este pe prima poziţie în topul companiilor de asigurări.

”Strategia OMNIASIG VIG de dezvoltare a reţelei teritoriale este bazată pe alegerea unor locaţii moderne, uşor accesibile şi care să ofere o experienţă cât mai plăcută şi la standarde înalte clienţilor şi partenerilor noştri. În acest sens am ales şi noul nostru sediu din Iaşi, dorindu-ne să putem fi cât mai aproape de asiguraţii noştri. OMNIASIG VIG Iaşi este o sucursală de top, foarte importantă în cadrul companiei noastre”, a declarat domnul Mihai Tecău, Preşedinte Directorat OMNIASIG VIG, prezent la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Sucursalei Iaşi.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă pe piaţa asigurărilor din România încă din 1995. Stabilitatea financiară a companiei, apartenenţa la Vienna Insurance Group, grupul de asigurări lider în Europa Centrală şi de Est, portofoliul vast de clienţi şi produse, garanţia serviciilor prompte de despăgubire, toate confirmă poziţia de top pe care OMNIASIG VIG o ocupă azi în România.

Istoric şi identitate

Istoria noului OMNIASIG a parcurs etape distincte de dezvoltare, fiind în concordanţă cu evoluţia pieţei româneşti de asigurări în ansamblu. Astfel, în 1995 se înfiinţează OMNIASIG, companie ce va fi preluată de către Grupul WIENER STADTISCHE în 2005. BCR Asigurări, membră a Grupului BCR, a fost înfiinţată în 2001 şi preluată de Vienna Insurance Group în anul 2009. La 1 mai 2012, BCR Asigurări Vienna Insurance Group a fuzionat cu vechiul OMNIASIG Vienna Insurance Group rezultând o companie puternică, stabilă care face cu adevărat o diferenţă pe piaţa asigurărilor din România: noul OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Management

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o societate pe acţiuni administrată în sistem dualist de către Directorat şi Consiliul de Supraveghere (CS). Din echipa OMNIASIG Vienna Insurance Group fac parte manageri şi specialişti cu renume pe piaţa asigurărilor. Profesionalismul şi reputaţia acestora, câştigată în timp, reprezintă capitalul de încredere atât de necesar unei companii de talia OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Produse şi servicii

OMNIASIG VIG practică toate categoriile de asigurări generale şi are un portofoliu de peste 100 de produse, oferind o protecţie optimă clienţilor săi pentru cele mai importante elemente din viaţa acestora: sănătatea, familia, proprietăţile şi afacerile lor. OMNIASIG VIG are ca prioritate crearea şi dezvoltarea de produse inovative pe piaţa din România, fiind prima companie de asigurări care a lansat produse de tip “toate riscurile” (VIVA CASCO, VIVA CASA), precum şi o asigurare pentru intervenţii medicale cu celule stem (STEM INSURANCE).

Referitor la serviciile de despăgubire, OMNIASIG VIG are un sistem de gestionare a daunelor performant şi un program de relaţii cu publicul disponibil 24 h din 24 h, prin intermediul call-center-ului apelabil la numărul de telefon 021.9669.

Datorită parteneriatului încheiat la nivel regional între Erste Group şi Vienna Insurance Group, OMNIASIG VIG oferă clienţilor săi acces la soluţii financiare integrate.

Valorile OMNIASIG VIG sunt: oamenii, excelenţa, încrederea, autenticitatea, integritatea şi transparenţa.

Stabilitate financiară

OMNIASIG VIG deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor, conferind stabilitate financiară. Această stabilitate este susţinută şi de politica prudentă şi conservatoare a Vienna Insurance Group de abordare a riscului. În acest sens, Standard&Poor’s a confirmat recent ratingul A+ cu perspective stabile al grupului VIG.

OMNIASIG VIG are o cotă de piaţă de 12,58% pe piaţa asigurărilor generale. Reţeaua teritorială proprie cuprinde 130 locaţii la nivel naţional (43 sucursale şi 87 agenţii). Compania are în portofoliu peste 100 de produse de asigurare pentru persoane fizice, IMM şi corporaţii mari.

Premii obţinute

Scurtă selecţie:

• Premiul Special "Managerul Anului Asigurări Generale", Preşedinte Mihai Tecău – Gala Premiilor PieţeiAsigurărilor, 2012
  • Trofeul “Compania anului – Asigurări Generale”, Gala Premiilor Pieţei Asigurărilor, 2013
  • Premiul pentru cea mai importantă fuziune în piaț a asigurărilor, Gala Asigurători de Top 2012
  • Premiul pentru "Produsul anului non-life", Gala Premiilor Revistei "Piaţa Financiară"
  • Începând din anul 2011, OMNIASIG Vienna Insurance Group este Asigurătorul oficial al Casei Regale a României.

OMNIASIG VIG este pe primul loc în topul celor mai mari despăgubiri plătite în 2013 pe segmentul Property. Cea mai mare despăgubire plătită pe acest segment de companie a fost de 17,33 milioane lei, pentru o daună survenită în urma unui incendiu la un complex comercial.

Şi pe segmentul asigurărilor facultative de locuinţe OMNIASIG se află în topul despăgubirilor plătite. Compania ocupă poziţia a doua în acest top, cu cea mai mare despăgubire plătită în valoare de 147.495 lei, pentru o singură locuinţă.

Aceste studii au fost realizate de portalul de specialitate www.1asig.ro.

Vienna Insurance Group (VIG) este liderul pieţei asigurărilor atât în Austria cât şi în Europa Centrală şi de Est. Aproximativ 50 de companii în 25 de ţări formează un Grup cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi relaţii strânse cu clienţii. VIG are o experienţă în domeniul asigurărilor de aproape 190 de ani. Cu aproximativ 24.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe pieţele sale de bază. Aşadar, Grupul este poziţionat excelent pentru a profita de oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 milioane de oameni. Vienna Insurance Group este cea mai bine clasată companie conform ATX, principalul indice al Bursei de Valori din Viena; acţiunile sale sunt listate şi la Bursa de Valori din Praga.

Pe piaţa asigurărilor România, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, se află pe primul lor.

Mai multe informaţii despre produsele şi serviciile oferite de OMNIASIG Vienna Insurance Group sunt disponibile pe www.omniasig.ro şi în cadrul tuturor unităţilor teritoriale ale companiei.