Verificări efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

În contextul verificărilor efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la emiterea de către OMNIASIG a unui număr de poliţe de asigurare de locuinţă în a doua jumătate a anului 2013, Directoratul OMNIASIG face următoarele precizări:

OMNIASIG îşi asigură clienţii şi partenerii că toate poliţele emise de companie sunt sigure şi valide şi OMNIASIG îşi menţine angajamentul de a respecta toate obligaţiile contractuale faţă de clienţi indiferent de rezultatul acestei investigaţii.

OMNIASIG şi-a îndeplinit întotdeauna obligaţiile şi o va face şi în continuare. Societatea este una dintre cele mai mari companii de asigurări generale din România, cu o situaţie financiară extrem de solidă, având capitalul social în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă de 242.344.550 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 155.462.640 lei), gradul de solvabilitate de 155,89% şi coeficientul de lichiditate de 1,28.

OMNIASIG tratează această investigaţie cu toată seriozitatea şi cooperează pe deplin cu autorităţile pentru clarificarea acestei situaţii. Între timp, toate sucursalele noastre îşi continuă activitatea, iar angajaţii noştri asigură serviciile pentru clienţi în regim normal.