OMNIASIG a plătit o despăgubire de peste 2,1 milioane lei companiei SIDE GRUP, în urma unui incendiu

București, 10 ianuarie 2022

OMNIASIG Vienna Insurance Group este alături de clienții săi în momentele neplăcute și face toate demersurile necesare pentru soluționarea rapidă a daunelor, în vederea susținerii continuității activității asiguraților săi. Astfel, compania a plătit la finalul lunii decembrie 2021 o despăgubire în valoare de peste 2,1 milioane lei companiei SIDE GRUP SRL, intermediar în comerțul cu produse nealimentare, în urma unui incendiu izbucnit în vecinătate, la finalul lunii septembrie 2021. Din păcate, în urma acestui incendiu au ars în totalitate stocurile de marfă ale firmei asigurate.

În urma acestui incendiu au fost deschise două dosare de daună, unul pentru stocul de marfă și unul pentru pierderile de profit apărute în urma inactivității firmei. Pachetul de Asigurări deținut de firmă și în baza căruia au fost deschise dosarele cuprinde două secțiuni:

  • asigurarea de incendiu și alte riscuri, prin care sunt asigurate clădirile de birouri și depozitele, împreună cu mijloacele fixe și stocurile de marfă
  • asigurarea de pierderi din exploatare, rezultate din întreruperea activității (Business interruption).

Un astfel de pachet de asigurări oferă protecție completă unei afaceri și garanția continuității activității, indiferent de ce eveniment nefericit și neprevăzut ar putea apărea. 

Daunele plătite de OMNIASIG în acest caz au vizat atât stocul de marfă în integralitate, cât și pierderea de profit înregistrată de firmă în urma incendiului, pentru o perioadă asigurată de trei luni.

Obiectivul principal al OMNIASIG este de a oferi servicii rapide și la cel mai înalt nivel de calitate în soluționarea și plata daunelor. Astfel, specialiștii OMNIASIG au oferit suport pe tot parcursul procesului de soluționare a dosarului, astfel încât timpul de plată a despăgubirii să fie cât mai rapid.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. Cei peste 1.100 de angajați oferă constant clienților și partenerilor companiei serviciile de calitate care ne-au consacrat de-a lungul celor peste 25 de ani. Prin apartenența la Vienna Insurance Group, OMNIASIG oferă clienților și partenerilor săi stabilitate și putere financiară, precum și expertiză complexă pe toate liniile de asigurări generale.

OMNIASIG promovează excelența, responsabilitatea și integritatea în tot ceea întreprinde, cu obiectivul principal de a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care își desfășoară activitatea.

 

 Despre SIDE GRUP SRL

Înființată în 2003, Side Grup este o companie dinamică și flexibilă, care, prin istoricul avut, reușește să ocupe un loc fruntaș pe piața națională de curățenie și igienă. Oferă clienților o gamă largă de produse destinate aplicațiilor profesionale de igienă, curățenie și menaj pentru segmentele HoReCa, retail și industrial. Ca distribuitori, reușesc să ofere clienților prețuri avantajoase care, împreună cu serviciile logistice de care dispun, le asigură acestora reduceri de costuri semnificative. Cu ajutorul celor 11 depozite deținute, au capacitatea de a acoperi livrări la nivel național, indiferent de zonă, încercând de fiecare dată să răspundă nevoilor clienților în cel mai scurt timp posibil.

Misiunea noastră este de a crea valoare pentru clienții noștri prin soluții competitive, servicii excelente și parteneriate de succes. De aceea produsele din portofoliul Side Grup au un standard înalt de calitate, iar dezvoltarea acestui portofoliu se bazează mereu pe cerințele semnalate în piață, respectând strict cerințele de calitate naționale și internaționale. În prezent, putem oferi peste 4000 de tipuri de produse de igienă, curățenie și menaj.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, și este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) au grijă de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor's. Acesta este cel mai bun rating al unei companii din indicele ATX, principalul indice al Bursei de Valori din Viena. Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

Contact: OMNIASIG Vienna Insurance Group

Mădălina Constantin, Director PR & Marketing

PR @ omniasig.ro

Aleea Alexandru, nr. 51, Sector 1, Bucureşti

Tel. 021.405.74.20, 0372.187.420

www.omniasig.ro

 

Toate comunicatele Comunicatul urmator